Senior Design Researcher

 • Amsterdam, Nederland

Senior Design Researcher

Omschrijving

Weet jij hoe je een team van de meest getalenteerde researchers kan opleiden, coachen en begeleiden? Weet je leiders van grote organisaties wild te krijgen met jouw vooruitstrevende ideeën? Heb je de ervaring om klanten mee te krijgen in jouw idee-richtingen? Zie je de potentie die nieuwe technologieën hebben voor grote bedrijven? Ben je energiek, pro-actief, goed in structuur brengen en ben je opzoek naar een belangrijke baan binnen een snel groeiend techbedrijf?


Dan zijn we opzoek naar jou! Bit is zoekt naar een senior researcher die ons research team een grote stap naar voren brengt.


Leiders van grote bedrijven zouden zich enkel met de toekomst bezig moeten houden. Jij weet dat ze dat niet doen. Je weet ook hoe je ze zover kan krijgen.


Je werkt in het research team van Bit en begeleidt verschillende teams van researchers en developers bij hun klant-projecten. Als part of the team zorg jij dat de teams technologieën vinden die onze klanten sneller naar de toekomst helpen. Je bent constant bezig met het begrijpen van het probleem en de context van de klant, en hoe nieuwe technologieën zoals AI, Machine Learning, Robotica en augmented reality daarbij kunnen helpen.


Daarnaast neem je boards van grote corporate organisaties mee in de wereld van (technische) innovaties. Door unieke perspectieve te combineren breng je de grootste technologische kansen voor onze klanten in kaart. Hiermee stel jij je klant in staat om 10 jaar eerder te innoveren.


Research, prototype, pilot & scale

Projecten van Bit volgen ons research, prototype, pilot en scale model, waarbij je als Senior Design Researcher een belangrijke rol speelt in alle fases. Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderzoek en speelt een sterke rol bij de synthese van de concepten die binnen een bredere visie en strategie vallen. Het is belangrijk dat je hierin aansluiting vindt bij de visie en strategie van het bedrijf, of deze uitdaagt op een vernieuwende manier.


In de beginfase van het project duik je volledig in de belevingswereld van een klant. Hier breng je in kaart waar en hoe een nieuwe technologie impact kan creëren voor een klant.


Dit doe je door inzicht te vergaren in een organisatie. Daarnaast breng je alle ontwikkelingen in de branche in kaart. Je wilt als Senior Design Researcher altijd het volledige plaatje overzien, leider zijn op de inhoud. Hiervoor neem je behalve de interne ook de externe factoren mee. Wat voor trends zien we in de politiek of economie? Je onderzoekt bijvoorbeeld welke start-ups een markt disrupten en wat jouw klant hiervan kan leren. Je leert wat voor emerging needs er ontstaan of te voorspellen zijn bij eindgebruikers of andere stakeholders in het speelveld van onze klanten. Zo spot jij kansen waar Bit met de nieuwste technologie op in kan spelen om uiteindelijk waarde te creëren. Bij Bit werken we evidence based, oftewel het goed onderbouwen van je findings en het opbouwen van een overtuigend verhaal is belangrijk.


10 jaar eerder innoveren

Naast deze onderzoekstaken heb je ook een sterke generatieve rol die onze klanten meetrekt richting het beoogde doel wat samen gesteld wordt. Dit doe je door creatieve en inspirerende sessies te organiseren, waar discussies gefaciliteerd worden. Deze gaan over de keuzes die genomen moet worden om de nieuwe richting op te gaan. Je daagt stakeholders uit om buiten de gebaande paden te denken en bedenkt samen hoe de wereld er over 10 jaar uitziet. Als Senior Design Researcher ben je een visionair denker. Je bent in staat de wazigheid van de toekomst te overtreffen door jezelf concreet uit te kunnen in woord en beeld.


Deze concepten draag je in een verhaal uit aan de klant. Voor ieder van deze concepten is het duidelijk waarom het relevant voor de klant is en wat de beoogde impact is.


Dit ga je doen:

 • Je zorgt dat al onze research projecten succesvol zijn voor onze klanten
 • Je zorgt dat er structuren zijn waardoor wij altijd de parels van nieuwe technologieën vinden
 • Je werkt samen met de Head of Projects om af te stemmen of we bepaalde projecten daadwerkelijk kunnen prototype. Vaak is dit zo, omdat wij de allerslimste techneuten van Amsterdam hebben.
 • Je werkt samen met de Head of Content om af te stemmen welke research projecten we als marketing naar buiten kunnen brengen.
 • Je brengt complexe processen van de klant in kaart, onderzoekt de markt en relevante nieuwe technologieën en verbind deze informatie.
 • Je leidt de junior researchers op om steeds beter te worden in hun werk.
 • Je bepaalt een visie en strategie voor de aanpak van de opportunity.


Dit zien we graag.

 • Je durft te experimenteren en je bent niet bang om te falen. Je hebt de wil en discipline om te leren en jezelf te ontstijgen.
 • Je bent een teamspeler. In het team heeft iedereen een ander perspectief en juist door die synergie word het resultaat beter. Je staat voor je team en draagt samen verantwoordelijkheid. Zo wordt je beter.
 • Je hebt een drive voor vernieuwing. Je gaat opzoek naar the next big thing. Door middel van jouw ambitie en inventiviteit in combinatie met nieuwe technologien wil jij de wereld verbeteren.
 • Technologie en innoveren is jouw passie. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelen en snapt hoe je die kan toepassen.
 • Je denkt onderzoekend. Je kan veel informatie opnemen het leuk vinden om omvormen tot een gestructureerd verhaal
 • Je bent communicatief sterk. Je weet hoe je klanten, klantteams en collega’s mee kunt krijgen in jouw ideeën.


Dit is waarom je deze uitdaging aan moet gaan:

 • Je hebt de unieke kans om te werken bij een snelgroeiend techbedrijf
 • Wij zijn een superjong bedrijf. Onze gemiddelde leeftijd is 26 jaar. Je werkt met de allerslimste collega’s op gebied van AI, Robotica, Natuurkunde, Computer Science en Design.
 • Je wordt continu uitgedaagd in verschillende projecten voor grote bedrijven. Wij willen dat je continue leert en dat je bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je krijgt de kans om te innoveren. Wij proberen de technologie van overmorgen, vandaag te ontwikkelen. Jouw concept zal worden uitgewerkt door een team dat bestaat uit de beste tech-young professionals van Amsterdam en Delft.


Vanaf wanneer

Je kan direct beginnen, maar we begrijpen het ook als je iets later wilt beginnen. Je zal worden ingewerkt en opgeleid door research collega’s en door onze head of projects. Het gros van je tijd besteed je op ons kantoor op het Amsterdam Science Park en bij klanten. Soms zal je ook op ons kantoor in Delft zijn. Je bent 70% van de tijd bezig met projectwerk. Verder heb je met het research team gesprekken hoe we onszelf continue kunnen verbeteren. Dit kan variëren van presentaties verbeteren, een nieuwe werkmethode uitproberen óf feedback geven op meetings van andere klant-teams.


Over Bit

Bedrijven kunnen de snelle technologische ontwikkelingen onmogelijk bijbenen. Van onderzoek op universiteiten, tot de laatste ontwikkelingen bij startups. Terwijl young professionals die al jaren programmeren, voorop lopen als het gaat om zaken als Artificial Intelligence, Robotica en andere nieuwe opkomende technologieën. Om die reden is Bit vier jaar geleden opgericht. Wij zijn een R&D prototyping studio dat hun klanten laat voorlopen op hun concurrentie door nieuwe technologieën als allereerste in te zetten.


Wat doet Bit

Op dit moment bestaat Bit uit vijftig van de beste AI, Design en Computer Science young professionals van Amsterdam. Wij onderzoeken en bouwen de allernieuwste technologieën voor klanten als Schiphol, ING, eBay en Philips. Als verlengstuk van in-house R&D afdelingen zorgen wij dat bedrijven frontrunner worden. Dat doen we vanuit de mogelijkheden die techniek biedt.


We nemen de nieuwste AI, hard- en software technologieën als vertrekpunt voor innovatie en onderzoeken welke toepassingen organisaties vooruit kunnen helpen. In innovatietrajecten van enkele maanden ontwikkelen onze teams tastbare prototypes die direct waarde toevoegen voor de klant. Zo ontwikkelde Bitters voor een AI model dat vliegtuigen beter inplant, waarmee airlines 10% tot 16% kunnen besparen op hun CO2. Of maakte het een slimme koelkast die een 3D model maakt van de inhoud, zodat voorraden beter beheerd en ingekocht kunnen worden. Als Bit eenmaal heeft aangetoond dat een nieuwe technologie werkt, zorgen wij ook dat de technologie wordt geborgd in organisaties.


“Met onze prototypes laten we zien wat er mogelijk is, zodat een concept echt tot leven komt. Zodra de klant het werkend ziet zijn ze overtuigd en weten ze: dit moeten we maken. Een tekening heeft dat effect niet.”

Jeroen Coelen, Creative Designer Bit


Naast de unieke propositie is ook een ijzersterke cultuur een van de geheimen achter de snelle groei van Bit. Een nuchtere, informele sfeer waar iedereen gelijkwaardig onderdeel van uitmaakt van het succes zorgt voor een hecht team waarin iedereen elkaar ondersteunt en het beste in anderen naar boven haalt.

  Bij Bit staat cultuur op no. 1. Daarom vinden we het belangrijk dat je je kunt identificeren met onze kernwaarden:

  • We learn, we lead.
  • Team first.
  • Pushing status quo.


  Vereisten

  • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
  • Minimaal HBO opgeleid 
  • Ervaring met het begeleiden van onderzoeksteams
  • Ervaring met het coachen en opleiden van junior design researchers
  • Ervaring in visie- en strategieontwikkeling voor bedrijven
  • Ervaring met customer-, market- ,tech- & trendwatching, Design thinking & lean startup.
  • Goed gevoel voor techniek, affiniteit/enige kennis van AI, Computer Science of Design is een pre
  • Ijzersterke, communicatie-, presentatie- en visualisatie vaardigheden
  • Een sterke business sense: je begrijpt hoe keuzes in organisaties worden gemaakt.
  • Minimaal 32 uur beschikbaar in de omgeving van Amsterdam