Senior Design Researcher

 • Amsterdam, Nederland

Senior Design Researcher

Omschrijving

Senior Design Researcher


OVER BIT

Bit is drie jaar geleden op het Amsterdam Science Park gestart en binnen de kortste keren gegroeid naar 50 Bit'ters. Door onze snelle groei zijn wij opzoek naar Senior Design Researcher.


Bit is een Research en Prototyping Studio, gerund door de 50 meest ambitieuze jonge techneuten van van Amsterdam. Onze missie is om 10 jaar eerder te innoveren; dat doen wij met de grootste bedrijven in binnen- en buitenland. We onderzoeken challenges en bouwen prototypes van oplossingen in hardware, software en AI.

Bit is een projectorganisatie die haar projecten voornamelijk inhouse bouwt. Daarbij werken wij intensief samen met onze cliënten.


Bit heeft locaties in Amsterdam & Delft. Naast Bit hebben we ook een eigen opleiding: de Bit Academy, een samenwerking tussen Bit en MBO's en HBO's in Nederland.


WAT JE ALS SENIOR DESIGN RESEARCHER GAAT DOEN

Als Senior Design Researcher maak je deel uit je een team 7 van de aller-slimste design en tech researchers. Dit team zal zich in het aankomende jaren ontwikkelen naar circa 30 researchers. Jij en je team scouten ontwikkelingen binnen de technologie sector bij de allerbeste universiteiten en research labs wereldwijd. Daarnaast neem je boards van grote corporate organisaties mee in de wereld van (technische) innovaties. Door unieke perspectieve te combineren breng je de grootste technologische kansen voor onze klanten in kaart. Middels een creatief process genereer je concepten die deze kansen inlossen. Hiermee stel jij je klant in staat om 10 jaar eerder te innoveren.RESEARCH, PROTOTYPE & PILOT

Projecten van Bit volgen ons Research, Prototype & Pilot model, waarbij je als Senior Design Researcher een belangrijke rol speelt in alle fases. Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderzoek en speelt een sterke rol bij de synthese van de concepten die binnen een bredere visie en strategie vallen. Het is belangrijk dat je hierin aansluiting vindt bij de visie en strategie van het bedrijf, of deze uitdaagt op een vernieuwende manier.


In de beginfase van het project duik je volledig in de belevingswereld van een klant. Hier breng je in kaart waar en hoe een nieuwe technologie impact kan creëren voor een klant.


Dit doe je door inzicht te vergaren in een organisatie. Daarnaast breng je alle ontwikkelingen in de branche in kaart. Je wilt als Senior Design Researcher altijd het volledige plaatje overzien, leider zijn op de inhoud. Hiervoor neem je behalve de interne ook de externe factoren mee. Wat voor trends zien we in de politiek of economie? Je onderzoekt bijvoorbeeld welke start-ups een markt disrupten en wat jouw klant hiervan kan leren. Je leert wat voor emerging needs er ontstaan of te voorspellen zijn bij eindgebruikers of andere stakeholders in het speelveld van onze klanten. Zo spot jij kansen waar Bit met de nieuwste technologie op in kan spelen om uiteindelijk waarde te creëren. Bij Bit werken we evidence based, oftewel het goed onderbouwen van je findings en het opbouwen van een overtuigend verhaal is belangrijk.Naast deze onderzoekstaken heb je ook een sterke generatieve rol die onze klanten meetrekt richting het beoogde doel wat samen gesteld wordt. Dit doe je door creatieve en inspirerende sessies te organiseren, waar discussies gefaciliteerd worden. Deze gaan over de keuzes die genomen moet worden om de nieuwe richting op te gaan. Je daagt stakeholders uit om buiten de gebaande paden te denken en bedenkt samen hoe de wereld er over 10 jaar uitziet. Als Senior Design Researcher ben je een visionair denker. Je bent in staat de wazigheid van de toekomst te overtreffen door jezelf concreet uit te kunnen in woord en beeld.


In de overgang van het onderzoekende deel van de research fase naar het generatieve deel ben jij als Senior Design Researcher een kingpin. Je krijgt al snel een patroon in de gaten en verwerkt alle findings in effectieve summaries en inspirerende presentaties. Deze rode draad die gedurende de projecten ontstaat is het uitgangspunt voor de concepten. Die genereer je met een divers team van andere researchers en techies.


Je maakt tijdens deze creatieve sessies gebruik van speciaal ontwikkelde frameworks en research canvassen. Je blijft deze ontwikkelen, om zo de unieke way of working van Bit te blijven verfijnen en tastbaar te maken. Op deze manier willen we voor ieder project de visie, strategie, concepten en uiteindelijk technologie scherp krijgen. Als Senior Design Researcher zorg je dat in ieder Bit-project de technologie leidend is én blijft.


Deze concepten draag je in een verhaal uit aan de klant. Voor ieder van deze concepten is het duidelijk waarom het relevant voor de klant is en wat de beoogde impact is.


Tijdens projecten werk je als Senior Design Researcher intensief samen met het Sales team die je volledig briefen bij de start van een project. Verder vorm je een hecht team met het huidige projects team met en de verschillende projectteams. Je rapporteert direct aan Dennis Berkhof, co-Founder van Bit.

Vereisten

 • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Minimaal HBO opgeleid 
 • Ervaring met het begeleiden van onderzoeksteams
 • Ervaring met het coachen en opleiden van junior design researchers
 • Ervaring in visie- en strategieontwikkeling voor bedrijven
 • Ervaring met customer-, market- ,tech- & trendwatching, Design thinking & lean startup.
 • Goed gevoel voor techniek, affiniteit/enige kennis van AI, Computer Science of Design is een pre
 • Ijzersterke, communicatie-, presentatie- en visualisatie vaardigheden
 • Een sterke business sense: je begrijpt hoe keuzes in organisaties worden gemaakt.
 • Minimaal 32 uur beschikbaar in de omgeving van Amsterdam