Senior Business Innovator

 • Amsterdam, Nederland

Senior Business Innovator

Omschrijving

OVER BIT

Bit is drie jaar geleden op het Amsterdam Science Park gestart en binnen de kortste keren gegroeid naar 50 Bit'ters. Door onze snelle groei zijn wij opzoek naar Senior Business Innovator. 

Bit is een Research en Prototyping collectief, gerund door de 50 meest ambitieuze tech-talenten van Amsterdam. Onze missie is om 10 jaar eerder te innoveren dat doen wij met de grootste bedrijven in binnen- en buitenland. We bouwen prototypes in hardware, software en AI.

Bit is een projectorganisatie die haar projecten voornamelijk inhouse bouwt. Daarbij werken wij intensief samen met onze klanten.

Bit opent dit jaar naast Amsterdam, ook een locatie in Delft. Naast Bit hebben we ook een eigen opleiding: de Bit Academy, een samenwerking tussen Bit en MBO's en HBO's in Nederland. 


WAT JE ALS SENIOR BUSINESS INNOVATOR GAAT DOEN

Als Senior Business Innovator neem jij de boards van grote corporate organisaties mee in de wereld van (technische) innovaties. Aan de hand van diepgaand onderzoek en creatieve brainstormsessies breng je samen met klanten de markt in kaart en laat hen zien hoe zij met de nieuwste technologie 10 jaar eerder kunnen innoveren. 


RESEARCH, CONCEPTING, PROTOTYPE

Projecten van Bit volgen het Research, Concepting, Prototype model, waarbij je als Senior Business Innovator een belangrijke rol speelt in de eerste twee fases. Bij het startsein van een project kom je als Senior Business Innovator direct in actie: je duikt volledig in de belevingswereld van een klant om in kaart te brengen waar en hoe een Bit-project waarde toe kan voegen. Je vergaart inzicht in het interne reilen en zeilen in een organisatie en brengt alle ontwikkelingen in de branche in kaart. Je wilt als Senior Business Innovator het volledige plaatje overzien en dus kijk je niet alleen naar ‘standaard’ datapunten, maar ook naar alle relevante ontwikkeling op sociaal-, economisch- en politiek niveau. Je onderzoekt bijvoorbeeld welke start-ups een markt disrupten– en wat jouw klant hiervan kan leren. Zo spot jij kansen waar Bit met de nieuwste technologie op in kan spelen.


Naast marktonderzoek leid je als Senior Business Innovator workshops en visiesessies bij de klant om samen de richting van een project te bepalen en ontwikkelingen in de markt te duiden. Tijdens deze creatieve en inspirerende sessies neem je klanten mee in de wereld van mogelijkheden die de nieuwste technologie biedt. Je daagt stakeholders uit om buiten de gebaande paden te denken en bedenkt samen hoe de wereld er over 10 jaar uitziet. Jullie bepalen samen welke kansen en uitdagingen de toekomst met zich meebrengt en bedenkt on-the-spot hoe en welke technische innovaties daar een rol in kunnen spelen. Tijdens deze sessies maak je gebruik van speciaal ontwikkelde frameworks en research canvassen om voor ieder project de visie, strategie, producten en technologie scherp te krijgen. Als Senior Business Innovator optimaliseer je deze frameworks continu en zorg je dat in ieder Bit-project de technologie leidend is én blijft. 


Na afloop van het marktonderzoek en de visiesessies leg jij al jouw bevinden vast in documenten en presentaties voor de projectteams. Samen vertalen jullie alle informatie uit de Research fase naar een aantal concrete concepten. Als Senior Business Innovator coach je de projectteams tijdens deze fase en zorg je dat alle concepten die zij bedenken goed aansluiten bij de realiteit en ambities van de klant. Je bent aanwezig bij het presenteren van de concepten bij de klant en ondersteunt waar nodig bij het kiezen van het prototype dat het projectteam gaat bouwen. 

Tijdens projecten werk je als Senior Business Innovator intensief samen met het Sales team die je volledig briefen bij de start van een project. Verder vorm je een hecht team met de zittende Senior Business Innovator binnen Bit en de verschillende projectteams. Je rapporteert direct aan de Dennis Berkhof, COO en co-Founder van Bit. 


Vereisten

Vereisten

 • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Minimaal HBO opgeleid 
 • Goed gevoel voor techniek, affiniteit/enige kennis van AI, Computer Science of Design is een pre
 • Ijzersterke, communicatie-, presentatie- en visualisatievaardigheden
 • Een sterke business sense: je begrijpt hoe keuzes in organisaties worden gemaakt en kan op een interessante business case als het nodig is op een bierviltje uittekenen
 • 32-40 uur beschikbaar in de omgeving van Amsterdam
 • Bij Bit staat cultuur op no. 1. Daarom vinden we het belangrijk dat je je kunt identificeren met onze kernwaarden: 
  • We learn, we lead.
  • Team first.
  • Pushing status quo