Sales Manager (DUTCH)

 • sales
 • Amsterdam, Nederland

Sales Manager (DUTCH)

Omschrijving

OVER BIT STUDENTS

Het verhaal van Bit begint drie jaar geleden. Net als veel andere studenten misten Marco van der Werf en Dennis Berkhof vernieuwing in hun IT studies. Het onderwijs kan de snelle technologische ontwikkelingen niet bijbenen, dus voor studenten die al jarenlang programmeren zijn studies als Informatica en Artificial Intelligence al snel achterhaald. Om studenten én bedrijven de kans te geven te werken met de allernieuwste technologie startte de twee ondernemers Bit: een innovatief R&D prototyping lab voor en door studenten. 

Inmiddels werken vijftig van de beste AI, Design en Computer Science studenten bij Bit aan innovatietrajecten voor grote klanten als ING, eBay en Philips. Als verlengstuk van in-house R&D afdelingen brengen zij de toekomst een stukje dichterbij. De nieuwste AI, hard- en software technologieën zijn het vertrekpunt voor innovatie. Teams denken niet vanuit een probleem maar vanuit de mogelijkheden die de techniek biedt. Zij onderzoeken welke toepassingen organisaties vooruit kunnen helpen en ontwikkelen in korte tijd tastbare prototypes die direct waarde toevoegen voor de klant. Zo ontwikkelde Bit voor Heineken een slimme koelkast die een 3D model maakt van de inhoud, zodat voorraden beter beheerd kunnen worden en er een optimaal assortiment per koelkast is. En voor Transavia ontwikkelde een team sensoren om het totale gewicht van passagiers in een vliegtuig beter te meten waardoor er minder brandstof verloren gaat. 

 

"Met onze prototypes laten we zien wat er mogelijk is, zodat een concept echt tot leven komt. Zodra de klant het werkend ziet zijn ze overtuigd en weten ze: dit moeten we maken. Een tekening heeft dat effect niet."  Jeroen Coelen, Creative Designer Bit

 

Naast deze unieke propositie is ook een ijzersterke cultuur een van de geheimen achter het succes van Bit. Een open cultuur waar iedereen gelijkwaardig onderdeel van uitmaakt zorgt voor een hecht team waarin iedereen elkaar ondersteunt en het beste in anderen naar boven haalt.

 

 

VACATURE: SALES MANAGER

Als Sales Manager ben je eindverantwoordelijk voor de omzet van Bit en zorg je dat deze in 2020 is verdubbeld. Hiervoor ontwikkel je een verfrissende strategie om relaties met bestaande klanten uit te bouwen en nieuwe klanten te verbinden aan Bit. 

Om die ambitieuze groeidoelstelling te bereiken weet jij als geen ander potentiele klanten te prikkelen met de unieke propositie van Bit. Tijdens interactieve sessies laat je Innovatie Directeuren, CTO's, en CEO's met sprekende voorbeelden en business cases inzien hoe de nieuwste technologie bij kan dragen aan hun succes en groei. Je bent volledig op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en als inhoudelijk expert een graag geziene sparringpartner voor klanten. Door goede vragen te stellen zet je hen aan het denken én achterhaal je wat de belangrijkste doelen en uitdagingen van een organisatie zijn. Die kennis vertaal je feilloos naar commerciële kansen voor Bit én de klant. Je bedenkt welke technische prototypes voor hen de toekomst dichterbij brengen en wordt daarbij ondersteund door een cross functioneel team van Project Leads, Creative Designers, AI Leads, Designers en Developers.

Daarnaast wordt je in de dagelijkse operatie ondersteund door twee Junior Sales Managers en een stagiair die direct aan jou rapporteren. Samen met hen bouw je aan sterke lange termijn relaties met klanten, ontwikkel je unieke acquisitiestrategieën en bouw je het interne netwerk bij bestaande klanten verder uit. Hiervoor richt je strakke processen en KPI's in zodat het team efficiënt en resultaatgericht werkt. Naarmate Bit en de omzet verder groeit bouw je het team zelfstandig verder uit. 

Zelf rapporteer je in deze rol direct aan COO en co-founder Dennis Berkhof. Daarnaast wordt je inhoudelijk begeleid door ervaren coach en werk je nauw samen met CEO en co-founder Marco van der Werf . 

 

 

Vereisten

 • Minimaal vijf jaar ervaring in een Account Management, Business Development en/of Sales gerelateerde functie waarvan minimaal twee jaar in een leidinggevende positie
 • Idealiter ervaring binnen een snelgroeiende start- en/of scale-up 
 • WO opgeleid
 • Enige kennis en affiniteit van AI, Computer Science of Design 
 • Proactief, ondernemend, gestructureerd en resultaatgerichte persoonlijkheid met sterke communicatieve skills 
 • Bij Bit staat cultuur op no. 1. Daarom vinden we het belangrijk dat je je kunt identificeren met onze kernwaarden: 
  • We learn, we lead.
  • Team first
  • Pushing status quo