Head of Projects

 • Amsterdam, Nederland

Head of Projects

Omschrijving

OVER BIT


Bit is drie jaar geleden op het Amsterdam Science Park gestart en binnen de korste keren gegroeid naar 50 Bit'ters. Door onze snelle groeien zijn wij opzoek naar een Head of Projects. Een rol waarin je de meest getalenteerde en ambitieuze tech-talenten coached en managed op innovatie projecten voor bedrijven als Heineken, Philips, Transavia en Bol.com.


Bit is een Research en Prototyping collectief, gerund door de 50 meest ambitieuze tech-talenten van Amsterdam. Onze missie is om 10 jaar eerder te innoveren dat doen wij met de grootste bedrijven in binnen- en buitenland. We bouwen prototypes in hardware, software en AI.


Bit is een project organisatie die haar projecten voornamelijk inhouse bouwt. Waarbij wij intensief samenwerken met onze klanten samen.


Bit opent dit jaar naast Amsterdam, ook een locatie in Delft. Naast Bit hebben we ook een eigen opleiding: de Bit Academy, een samenwerking tussen Bit en MBO's en HBO's in Nederland. 


WAT JE GAAT DOEN


Als Head of Projects zorg je dat alle projecten bij Bit soepel verlopen. Je creëert en houdt het overzicht in de dagelijkse operatie en stuurt een Project Lead aan met wie je een team van projectleiders begeleidt en inhoudelijk coacht. De Head of Projects is start-to-finish betrokken bij alle projecten van Bit. Je maakt samen met Sales en HR een strakke projectplanning en selecteert bij de start van ieder project een team op basis van beschikbaarheid en inhoud. Voor ieder project kies je een  Projectleider die het projectteam inhoudelijk leidt. Samen met hem of haar zorg je voor de inhoudelijke onboarding zodat het projectteam precies weet wat ze kunnen verwachten.


PROJECTBEGELEIDING


Tijdens het project coach en begeleid je samen met de Project Lead de Projectleiders. Samen zorgen jullie voor succesvolle en efficiënte projectteams die de gestelde doelen halen binnen afgesproken timelines en budgetten. Je trackt de voortgang van projecten en bespreekt eventuele set-backs in een vaste meetingstructuur die jij als Head of Projects heilig maakt binnen Bit. 

De Projectleiders hebben direct contact met de klant en zorgen dat zij altijd op de hoogte zijn van de progressie en wat er speelt binnen een project. Als Head of Projects ondersteun je de Projectleiders hierin en spring je bij waar nodig - bijvoorbeeld als projecten vertraging oplopen of de verwachtingen bijgesteld moeten worden. De Projectleiders organiseren ook regelmatig (tussentijdse) evaluaties met de klant waar de Head of Projects bij aansluit. 


LEARNING & DEVELOPMENT


Naast de focus op projecten werkt de Head of Projects intensief samen met HR & Sales om de Recruitment en Learning & Development strategie van Bit te bepalen en optimaliseren. Op basis van aanwezige de kwaliteiten binnen Bit en commerciële kansen klanten - en het gat daartussen - bepalen jullie welke skills er in huis gehaald of ontwikkeld moeten worden om specifieke projecten binnen te halen of succesvol af te ronden. Daarnaast ben je ook direct betrokken bij de ontwikkeling van het huidige team. Je stelt ieder kwartaal samen met alle Bitters professionele ontwikkeldoelen op die aansluiten bij de doelen van Bit en de Bit'ters. 


Vereisten

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol, waarvan minimaal 2 jaar in een leidinggevende rol
 • Minimaal HBO opgeleid
 • Een ervaren projectmanager met sterke people skills
 • Affiniteit/kennis van Learning & Development en Recruitment is een pre
 • Enige kennis van en affiniteit met AI, Computer Science of Design
 • Proactief, gestructureerd en sterk resultaatgericht
 • 32-40 uur beschikbaar in de omgeving van Amsterdam
 • Bij Bit staat cultuur op no. 1. Daarom vinden we het belangrijk dat je je kunt identificeren met onze kernwaarden: 
  • We learn, we lead.
  • Team first.
  • Pushing status quo